PANAX GINSENG

  • OORSPRONG

  • WERKING

  • INGREDIËNTEN

Bowl_ginseng

GINSENOSIDES

ALKALOÏDEN

POLSYSACHARIDEN

DIACETYLEN

POLYPEPTIDEN

OORSPRONG

Panax ginseng is een plant dat vooral in Azië voorkomt waarvan de wortel vaak Chinese of Koreaanse ginseng wordt genoemd. Al sinds de Chinese oudheid wordt de geneeskrachtige werking van deze wortel erkent. 

Voor het kweken van dit kruid is wat geduld vereist, de plant moet drie tot zes jaar groeien in humusrijke en in de schaduwgelegen grond voordat deze geoogst kan worden. Des te langer de ginseng de tijd krijgt om te groeien, des de beter zal de kwaliteit zijn, het is dus geen wonder dat sommige ginseng wel tien jaar oud is. 

De productie van deze bijzondere plant begon rond 1080 tijdens de Goryeo-dynastie en tijdens de Joseon-dynastie in 1556 werd de productie gereguleerd. Pas in de 18e eeuw werd hier in het westen de kracht van de wortel erkend en werd sindsdien veel onderzoek naar gedaan.

WERKING

Ginseng wordt gezien als een energiebooster voor het hele lichaam en is een belangrijk tonicum of adaptogeen, Panax betekent dan ook ‘geneest alles’ en zal bijdragen aan onze fysieke en mentale welzijn. Ginseng kan toegepast worden bij veel gezondheidsklachten zoals slapeloosheid, kortademigheid, ontstekingen, diabetes, hartfalen, onvruchtbaarheid en kan ook het libido verhogen.

Voor de sporter zijn de ondersteunende werking bij lichamelijke en psychische stress samen en de prestatie verhogende werking van belang zijn. Zo zou het stimulerend voor het hart en voor de bloedsomloop, ook zou ginseng een positieve invloed hebben op de opbouw van eiwitten en het concentratie- en reactievermogen ten goede komen.

WERKZAME STOFFEN

De belangrijksten stoffen in de ginseng zijn de ginsenosides, dit zijn steroïdeachtige stoffen en tevens de belangrijkste medicinale stoffen in de wortel. Naast de ginsenosides bevat de wortel nog vele andere bioactieve stoffen zoals: alkaloïden, polsysachariden, diacetylenen en polypeptiden.  

WIL JE OP DE HOOGTE WORDEN GEHOUDEN VAN HET BEDRIJF EN NIEUWE PRODUCTEN?

Something went wrong. Please check your entries and try again.