MACA POEDER

  • OORSPRONG

  • WERKING

  • INGREDIËNTEN

108585288-bowl-of-maca-powder-isolated-on-white-background-top-view

MAGNESIUM

IJZER

ZINK

GLUCOSINOLATEN

AMINOZUREN

VITAMINEN

OORSPRONG

De Maca wortel ook wel een van ‘de verloren gewassen van de Andes’ genoemd, het is een gewas dat kan groeien op onbewoonbare hoogtes tot wel 4500 meter hoogte en is het enige gewas dat kan overleven op zulke hoogtes. Al in het leger van de Inca’s (het volk wat in Peru leefde vanaf de dertiende eeuw) gebruikte Maca al, om zichzelf te voorzien van nieuwe energie en voor het uithoudingsvermogen verhogende werking van de wortel.

WERKING

Maca is een adaptogeen, een adaptogeen werkt regulerend en uit balancerend op het lichaam. Kwalen als verhoogde bloedsuikerspiegel, verhoogde bloeddruk en een onbalans in de hormonen kan herstellen. Dit kan bijvoorbeeld erg gunstig zijn bij vrouwen in de overgang.
Maca heeft een hoge voedingswaarde, wat er gunstig is voor energie en het immuunsysteem. Wat ook erg gunstig is het feit dat maca het zuurstofgehalte in het bloed verhoogd en daarmee voor zorgt voor meer alertheid en het het uithoudingsvermogen een fijne boost geeft. Ook zal maca een positieve invloed uitoefenen op het libido, omdat het de hormoonproductie op een gezonde manier bevorderd. 

INGREDIËNTEN

Stoffen die ervoor zorgen dat dit gewas zo speciaal maakt zijn onder andere: magnesium, ijzer, zink, glucosinolaten, vele aminozuren, eiwitten, vitamines (zoals A, B3, en C) en natuurlijk de macaenes en macamiden.

Een van de meest speciale stoffen die in maca voorkomt zijn de macamiden en werkt als volgt: de macamiden in maca helpen bij het behouden en het verbeteren van onze eigen endocannabinoïden, zoals anandamide (belangrijk voor pijn, depressie, geheugen, vruchtbaarheid en hongergevoel). De stof zorgt ervoor de dat het enzym FAAH (wat nadelig is voor de endocannabinoïden) verhinderd wordt. Dit komt omdat de structuur van macamides en onze anandamide erg op elkaar lijken, hierdoor breekt het enzym de macamides af en helpt dit ons geluk en onze gezondheid te ondersteunen.

WIL JE OP DE HOOGTE WORDEN GEHOUDEN VAN HET BEDRIJF EN NIEUWE PRODUCTEN?

Something went wrong. Please check your entries and try again.