URTICA DIOICA

  • OORSPRONG

  • WERKING

  • INGREDIËNTEN

6978077_thumbkopie3

GLUCOSINOLATEN

AMINOZUREN

VITAMINEN

OORSPRONG

We kennen het allemaal wel dat plantje dat als je ernaar kijkt al irritant is, bij de eerste beste aanraking heb je al last van uitslag en een vervelend jeukende huid. De Romeinen hadden hier zelfs al last van, de Latijnse naam voor de brandnetel is Urtica Dioica. Het woord Urtica is afgeleid van het woord ‘Urere’ wat in Nederlands branden betekent.  Maar als men dit plantje heel fijn weet te vermalen verliest dit zijn bijtende werking en resulteert dit in een enorm gezonde eetbare groente die bloed reinigend en ontgiftend werkt.

Al vanaf 460 V. Chr. tot vandaag de dag wordt de brandnetel al als geneesmiddel beschreven, zo beschreef Dr. Vogel het urinedrijvend vermogen en gebruikte Dr. Vogel het kruid bij voorjaars kwalen. In de middeleeuwen werd brandnetel gebruikt voor voorjaarsmoeheid.

WERKING

De plant groeit op vervuilde grond en reinigt de grond weer, niet alleen de grond maar ook ons lichaam kan geholpen bij het reinigen door dit stekende plantje. Klachten als jicht, artritis, blaasontsteking, reumatische klachten en in het geval de sporter de welbekende spierpijn worden verholpen doordat het de uitscheiding van het urinezuur bevordert. De brandnetel heeft een goede werking op de darmwand, gaat infecties en irritaties tegen en werkt dus bevorderend op de spijsvertering.

We zijn nog steeds niet klaar met de opsomming van de voordelen van de brandnetel, zo is het ook nog bevorderend zijn voor de bloedsuikerspiegel, schildklierfunctie, ademhalingssysteem, vermoeidheid helpt bij sperkrampen, lymfesysteem reinigend, is een natuurlijk antihistaminicum en bevorderd ook nog is de weerstand door het afweersysteem te ondersteunen. Tevens is het ook goed voor de huid en helpt bij huiduitslag, vette huid, steenpuisten, acné en zweren.

INGREDIËNTEN

De stoffen die ervoor zorgen dat deze plant zo bevorderend is voor uw gezondheid zijn onder andere: amine, enzymen, vitamines A, B1, B3, B11, C, E & K, ijzer, koper magnesium en kalium.

WIL JE OP DE HOOGTE WORDEN GEHOUDEN VAN HET BEDRIJF EN NIEUWE PRODUCTEN?

Something went wrong. Please check your entries and try again.